Οδοιπορικό στην Ταϊλάνδη – 2016

Οδοιπορικό στην Ταϊλάνδη,2016

υπό την αιγίδα της Thai Sports Association of Thailand Under Royal Patronage (T.S.A.).

Επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ταϊλάνδη ο δάσκαλος του Muay Thai Boran Γκίτσας Θεόδωρος, ο οποίος ήταν καλεσμένος της Προέδρου της Κρατικής Ομοσπονδίας Thai Sports Association of Thailand Under Royal Patronage, Pariyakorn Ratanasuban και του Dr. Siraphop Ratanasuban, αντιπροέδρου της OneSongchai Promotion στην Ταϊλάνδη.

Η δίμηνη παραμονή του εκεί είχε ως σκοπό:

 1. Την εκπαίδευση – μελέτη – διατριβή:
  1. πάνω στα προπονητικά προγράμματα των Camp της Ταϊλάνδης για τους επαγγελματίες αθλητές του Muay Thai, ενδεικτικά στο 13 Coins Gym στην Μπανγκόκ και στο Tor. Sangtiennoi Muay Thai Camp στο Πατούμ Τανί υπό τις οδηγίες και την επιμέλεια του Dr. Sawaeng Vithayapitaks, πρόεδρο για το Muay Thai της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.)
  2. στα ξεχασμένα πλέον όπλα της Ταϊλανδέζικης πολεμικής τέχνης, το Krabi Krabong και την κατασκευή-επισκευή τους (Κρατικό επιχορηγούμενο Πρόγραμμα) από τον Αrjarn Chok-a-nan Doarsan, πρόεδρο για το Krabi Krabong της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.)
  3. στο Muay Thai Chaisawat & Chaisawat Arwoot Thai από τον Arjarn Chaisawat Tienviboon πρόεδρο για το Muay Boran της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.)
  4. πάνω στο επαγγελματικό κομμάτι του Muay Thai (Οργάνωση αγώνων, αμοιβές αθλητών, επαγγελματική κατάρτιση κ.λ.π) από τον Siraphop Ratanasuban, αντιπρόεδρο των S1 Muay Thai, OneSongchai Promotion και Promoter του Rajadamnern Σταδίου της Ταϊλάνδης καθώς και τον Dr. Supasak, υπεύθυνο προώθησης, management και δημοσίων σχέσεων της OneSongchai Promotion.
 2. Την προώθηση του Muay THai Chaisawat σε συγκεκριμένες προπονητικές ομάδες και κρατικά σχολεία της Ταϊλάνδης,
 3. Την αναλυτική και σωστή εκμάθηση της ορολογίας πάνω στο Muay Thai Boran και Krabi Krabong μέσα στο χρόνο.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, ο Εκπαιδευτής στο Muay Thai Boran και στο Krabi Krabong, είναι αναγκαίο να αντιληφθεί ότι o τρόπος διδασκαλίας και η διδακτέα ύλη αλλάζουν συνεχώς και ο εκπαιδευτής είναι ανάγκη πλέον να επικοινωνεί, να σχετίζεται εύκολα, να καταλαβαίνει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην διδασκαλία, να αναπτύσσει στάσεις και αξίες, να συνεργάζεται με συναδέλφους και να αποκτά συνεχώς νέες πληροφορίες, γνώσεις και ικανότητες.

Χρειάζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αλλά κι αργότερα κατά τη συμμετοχή του σε επιμορφωτικές σεμινάρια και ημερίδες πάνω στην Ταϊλανδέζικη πολεμική τέχνη, να ασκηθεί σε δεξιότητες. Με τη γνώση και χρήση αυτών των δεξιοτήτων θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες των μαθητών στοχεύοντας επίσης στην μεγιστοποίηση της μαθησιακής επιτυχίας και στην ανάπτυξη των εσωτερικών κινήτρων των μαθητών.

Μετά την επιτυχή εκπλήρωση των παραπάνω οι κυριότεροι στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν οι εξής:

 1. Η τοποθέτησή του στην 11μελή Τεχνική Επιτροπή της Thai Sports Association Under Royal Patronage(T.S.A.) η οποία αποτελείται ΜΟΝΟ από Ταϊλανδούς, για το Muaythai, Krabi Krabong και Muay Thai Boran. Επίσης να τονίσουμε ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ μη Ταϊλανδός ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση σε μια Ταϊλανδέζικη ΚΡΑΤΙΚΗ Ομοσπονδία.
 2. Επίσης ο πρώτος μη Ταϊλανδός αποφοιτών ανα τον κόσμο, δάσκαλος στο Muay Chaisawat και
 3. Η ανάθεσή της προώθησης του Muaythai, Krabi Krabong και Muay Thai Boran της Κρατικής Ομοσπονδίας Thai Sports Association of Thailand under royal patronage(T.S.A). καθώς και η συνεργασία της ΜΟΝΟ με Κρατικούς Φορείς ανα τον κόσμο.

Τέλος όπως έλεγε και ο Σωκράτης, παιδεία και αρετή και γνώση όσο κι αν είναι άγνωστα στους πολλούς, είναι το πιο γλυκό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου. Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *